Cât de mare este Fereastra Zmeilor

Nu ştiu câţi dintre voi aţi văzut un zmeu, însă ştiu că toţi zmeii au trecut măcar o dată prin Fereastra Zmeilor. Ştiţi de ce? Pentru că este poarta dintre două lumi

E toamnă, e încă destul de blândă vremea, aşa că deşi e ora 12, ne-am urcat în maşină şi am pornit cu copiii spre Fereastra Zmeilor. Trebuie să fie fabulos pentru un copil să asculte basmele românești cu zâne, zmei şi alte personaje supranaturale şi apoi să mergi să vadă Fereastra Zmeilor.

Am urcat la Fereastra Zmeilor prin Căldarea Capra, din sudul Munţilor Făgăraş. Am luat cu noi şi 3 copii, destul de mici, de la câteva luni până la 3 ani. Aici poţi ajunge din toate cele 4 puncte cardinale, prin sud e cel mai rapid şi mai uşor. Am mers pe un drum pietruit până la stana şi apoi am urcat un urcuş abupt până la refugiul Capra. La încă 20 de minute de mers am poposit la Fereastra Zmeilor. Priveliștea e minunată, atât pe traseu, cât şi sus în locul unde zmeii se strecoară pentru a trece dintr-o lume în alta.

Locul este ideal pentru a iniția un copil în mersul pe munte. Pe cât este de plăcut, de sigur şi de accesibil traseul vara sau toamna, pe atât este de periculos iarna sau la început de primăvară, căldarea aceasta fiind locul unde se scurg multe avalanşe de pe versanții abrupți.

În zonă sunt multe marmote şi capre negre.

Fotografii surprinse cu un telefon 

Share on:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *